SECRET GARDEN
om

I 1995 vant Secret Garden, bestående av Rolf Løvland og Fionnuala Sherry, vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest med en vakker og noe utradisjonell melodi i denne sammenheng; "Nocturne". Denne seier ble begynnelsen på et fantastisk musikalsk eventyr med turneer og konserter i både inn- og utland.

Secret Garden har i årenes løp utgitt åtte album og har til nå solgt nærmere fem millioner av disse på verdensbasis. "Songs From a Secret Garden" var deres 1.ste album som gikk rett til Billboards To 10 liste. Så fulgte "White Stones" in 1997, også denne til Top 10 på Billboard. Deretter "Dawn of a New Century" i 1999, "Once In a Red Moon" i 2002, "Earthsongs" i 2005, "Inside I'm Singing i 2007, "Winter Poem" i 2011 og "Just The Two of Us" i 2013.

Deres store hit "You Raise Me Up" er innspilt i mer enn 500 ulike versjoner, deriblant av Josh Groban, Westlife, Il Divo, Jonny Logan, Brian Kennedy, Russel Watson, Becky Taylor og Celtic Woman og er solgt i anslagsvis 35 millioner eksemplarer.

Secret Garden fikk det ærefulle oppdrag å skape musikk som skulle representere Norge under World Expo i Shanghai i 2010. Resultatet ble et musikkstykke som i seks måneder fulgte de de nær 3 millioner besøkende i paviliongen i harmoni med vekslende naturskjønne bilder av Norge. For dette mottok Secret Garden en utmerkelse fra Expo 2010 i Shanghai.

Secret Garden har i årenes løp turnert i Kina, Korea, Japan, Australia, USA, Irland og Norge.