DANCE WITH A STRANGER

om

Dance With a Stranger, rockebandet fra nordvestlandet som ble lansert under Spellemannprisen 1988 med låten "Everyone Needs a Friend". Dette resulterte i intens radiospilling og låten er blitt en norsk popklassiker. Debutalbumet solgte mer enn 125.000 eksemplarer og ble belønnet med Spellemannprisen året etter. Deres neste album oppnådde et salgstall på hele 260.000 solgte. Bandet har totalt gitt ut syv - og solgt til sammen over en million album. De har hatt "Topp 10" plasseringer i flere land med låter som Everyone Needs a Friend, The Invisible Man, Only Love og Lovers in the Night, de har mottatt tre Spellemannpriser (årets Spellemann i 1991) og gjennomførte utallige turneer, konserter og TV-shows til de tok en lengre spillepause.

Men det begynte å krible igjen og i 2007 gjennomførte de konserter på over 80 ulike scener, og det til stormende jubel. Herrene ELG, Alnæs, Moe og Jenssen synes det var herlig å være "på veien" igjen - lekne og like samspilte som alltid. Suksessen har siden blitt fulgt opp med konserter fra Alta i nord til Kristiansand i sør – fra store konserthus til små intime klubber og på festivaler.

Våren 2013 gikk bassist Yngve Moe bort i en ulykke. Til tross for Yngves død lever musikken videre og i hans ånd, og bandet får hjelp fremover av en gode bassistkollegaer. Everyone needs a friend sometimes ……

I 2014 feirer bandet 30 år på veien, og dette blir markert med jubileumsturneen "The Last Dance".

Dance With A Stranger henter sin inspirasjon fra blues og jazz, soul, rock og pop. Sammen med keys og kor er resultatet groovy og intenst, og respons fra både presse og publikum viser at Dance With a Stranger rett og slett er i en særklasse.